Nordterm 13

Fra Nordterm Wiki
Version fra 27. okt 2010, 14:33 af Admin (diskussion | bidrag) Admin (diskussion | bidrag) (Oprettede siden med '==NORDTERM 13: Terminologiens terminologi på nordisk== 2005 Tilgængelig i en termbank på adressen http://nordterm.iterm.dk/ * Brugernavn (Login name): NORDTERM NORDTE...')
(forskel) ←Ældre version | Nuværende version (forskel) | Nyere version → (forskel)
Spring til navigationSpring til søgning

NORDTERM 13: Terminologiens terminologi på nordisk

2005

Tilgængelig i en termbank på adressen http://nordterm.iterm.dk/

   * Brugernavn (Login name): NORDTERM NORDTERM
   * Adgangskode (Password): NORDTERM


Terminologiens terminologi på nordisk er en terminologisk ordliste som dækker de mest centrale begreber inden for områderne terminologiteori og terminologiarbejde. Hvert begreb i ordlisten er beskrevet i en artikel som indeholder følgende information: anbefalet term, synonym, definition og note.

De anbefalede termer og synonymer i artiklerne er angivet på ni sprog fra Norden: dansk, finsk, færøsk, grønlandsk, islandsk, norsk (bokmål og nynorsk), nordsamisk og svensk samt på engelsk og fransk. Definitionerne og noterne er angivet på seks sprog fra Norden: dansk, finsk, islandsk, norsk (bokmål og nynorsk) og svensk. Relationerne mellem begreberne som er defineret i ordlisten, er anskueliggjort ved hjælp av begrebsdiagrammer.

Ordlisten blev udarbejdet af en projektgruppe med repræsentanter for alle medlemsorganisationerne i Nordterm og er en revision af publikationen NORDTERM 2. Terminologiens terminologi fra 1989.